Íme tíz világhírű filmszínész, aki rettenetes ellenséget és elbűvölő főhőst egyaránt művészien és egyedülállóan ad elő.

1) Helena Bonham Carter – A nyomorultak (2012) és A király beszéde (2010)

Az angol színésznőnél jobb kocsmárosnét keresve sem találhatott volna Tom Hooper, A nyomorultak rendezője. Helenna Bonham Carter otthonosan mozog Thénardierné szerepében, de egy kiváló férj segítőtársának szerepétől sem jött zavarba (nem mellékesen egy Oscar-jelölést is bezsebelt játékával). Az angol király, VI. György dadogás elleni küzdelmét megörökítő klasszikus, A király beszéde nem lenne teljes a király karakán, hűséges feleségét oly kiválóan alakító Bonham Carter nélkül.

2) Johnny Depp – Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (2007) és Ollókezű Edward (1990)

Johnny Depp annyira élethűen alakította a gyilkos borbélyt, hogy a színész nem akarta megnézni a saját filmjét. Ollókezű Edward a vérszomjas Sweeney tökéletes ellentéte: keresve sem találnánk kedvesebb szerepet Depp karrierjében.

3) Jack Nicholson – Ragyogás (1980) és Száll a kakukk fészkére (1975)

Jack Nicholson kiválóan érzékelteti a Ragyogásban, hogyan válik egy normális ember pszichopatává. A sors iróniája, hogy a Száll a kakukk fészkére című filmben olyan férfit játszik, aki elmebajosnak tetteti magát . Ezzel a szereppel vált aztán híressé, és még a legjobb színésznek járó Academy Award-jához is hozzájárult.

The post 10 színész, akik gonosz és jó szerepben is brillíroznak appeared first on Top Pont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük