Következő cikkünkben összeválogattunk egy listát olyan filmekről, amelyekben a filmkészítők ügyesen rejtettek el apró utalásokat.
1) Tortadísz Nászok ásza című filmben

A Robbie és Linda esküvői tortáján szereplő menyasszonybaba Juliára utal, mivel nagyon hasonlít rá, és ő az a nő, akit Robbie a film végén úgy dönt, hogy feleségül vesz. Tehát ez az utalás egyfajta előérzetet kelt arra vonatkozóan, hogy mi fog történni később a filmben.
2) Rose teljesítette a Jack-kel kötött ígéretét a Titanic című filmben.

Közvetlenül a híres jelenet előtt, ahol Jack megpróbálja megtanítani Rose-nak a köpést, arról beszéltek, hogy egyszer elmennek a Santa Monica-i mólóra. Az álmodozás szerint, Jack megtanította volna neki, hogyan kell úgy lovagolni, mint egy „férfi”, vagyis mindkét oldalán egy-egy lábbal, szemben azzal, hogy mindkét lábbal ugyanazon az oldalon üljön.
A Titanic legvégén, amikor Rose már nagymama és alszik, láthatunk egy képet az éjjeliszekrényén, amin látszik, hogy a baleset után úgy döntött, hogy elmegy a mólóhoz és megteszi, amit Jack-kel beszéltek.
3) A jelmezek a Hirtelen 30 című film szereplőjének fejlődéséhez igazodnak

A film elején filmünk főszereplője a szobájában van. Éppen édesanyjának mutat egy magazint a 30 éves nők tulajdonairól, és az egyik felvételen egy hatalmas gardrób képét láthatjuk. Néhány jelenettel később, amikor a főszereplő végre 30 éves lesz, ugyanazt a szekrényt láthatjuk a lakásában, ami azt sejteti, hogy a főhős kamaszkora óta követte az álmait.
4) A Micsoda nő! című filmben ugyanaz a színész a pincér, aki a Neveletlen hercegnő 2.-ben a királyi szolga.

A Micsoda nő című filmben található egy ikonikus jelenet, ahol Julia Roberts (Vivian) Richard Gere-vel (Edward) együtt elmegy ebédelni egy nagyon divatos étterembe. Emlékezhet, hogy Vivian-nek csigákat tálalnak, amelyet még soha nem kóstolt. Miközben megpróbálja megbirkózni az egyikkel, a csiga átrepül a szobán, amelyet végül egy pincérnek sikerül elkapnia, és hogy csökkentse a baleset zavarát, azt mondja: „Mindig ez történik!”.
A Neveletlen hercegnő 2.-ben, amikor Mia a vendégeket köszönti, karkötő repül le a csuklójáról, és kiderül, hogy aki elkapja, ugyanaz a színész, aki a pincért alakította. Ezúttal azonban királyi szolga. Ami nem változott, az az ő sora: „Mindig ez történik!”. Ez a csodálatos easter egg azért került bele, mert Garry Marshall volt mindkét film rendezője.
The post 13 érdekes részlet romantikus filmekből, amelyet alig lehet észrevenni appeared first on Top Pont.