Úgy tartják, hogy sosem ismerhetsz valaki igazán addig, amíg meg nem látogattad otthonát! Lehet, hogy teljesen munkamániásnak és rendszeretőnek tűnnek a munkahelyen, de sosem lehet tudni, hogy vár rád, ha meghív egy kis kerti grillpartira vagy egyéb eseményre..
A most következő hőseink megosztották azokat a fergeteges történetetek, amelyek egykor teljesen lesokkolták őket!
 
Gyerekkoromban az egyik barátomnál töltöttem a napot, így ott is ebédeltem. Ők a ketchupot külön tálba öntötték, majd az ujjaikat belemártva, és úgy lenyalva ették..

Egy kedves ismerősömnek hófehér szőnyeg van leterítve a konyhájában és a fürdőjében..
Egy pohár narancslevet kaptam, de nem ittam ki az egészet. Az anyja visszaöntötte azt az üvegbe..
Ebédre hívtak meg bennünket az ismerőseink. Két nagy kutyájuk van, akik velük esznek az asztalnál.. Mikor végeztünk, a maradékokat tányérostól odaadták a kutyáknak. Mint kiderült, ők így mosogatnak..

Az egyik ismerősöm nem húzza le a dolgok csomagolását.. Mármint a műanyag fóliákat.. Úgy “használják”, hogy az eszközön rajta hagyják azt amennyire csak lehet. A DVD-nek pl. csak a lemeznél vágott rést..
Az egyik barátunknak nincs porszívója, mert szerinte nincs rá szükség és felesleges időpazarlás a takarítás.
Láttám egy macskát, aki tudja használni a WC-t. Lehúzni, meg minden. A gazdája tudomást se vett róla.
Jártam egy darabig a lánnyal, aki ha nem bírt meginni egy pohár vizet, a maradékot a szőnyegre öntötte, mondván úgyis felszívja majd.
Egy kertibulira kaptam meghívót, egy orvoshoz. Megfigyeltem hogy “100 meg 100” fotója van a falon, de nem a négy gyerekéről, vagy a feleségéről. Csak és kizárólag az Ő képeik lógtak a falakon..

Az egyik exem családja csak simán kiakasztott.. Senki sem tudott náluk sütni, csak mikrózták a kaját. Minden szekrény ajtaja mindig nyitva volt, mintha nem tudnák, hogy hogyan kell becsukni. Éttermekbe jártak TV-t nézni, holott volt sajátjuk…
Dávid (nevezzük csak őt így) egyszer áthívott hozzá meccset nézni. A padló parketta helyett újságpapírral volt borítva. Aztán megláttam egy kígyót. Annyit válaszolt erre, hogy nyugi, nem harap.
A hűtőn egy csomó jegyzetre lettem figyelmes. Nem lett volna fura, de olyanokat írtak fel, hogy “Jim, mosd meg a fogad és használj szájvizet.” “Jim, most meg ezt, most meg azt”… vagyis személyes higiéniai dolgok. Jim a 33 éves kollégám, aki tudtommal egyedül él.

Épp lakást kerestünk, mikor figyelmesek lettünk egy hirdetésre, ahol azt írták, hogy minden berendezés az árban van + festmények és egyéb dekorációk is. Az ára viszonylag tetszetős volt, úgyhogy elmentünk megnézni.. A nappaliban egy négy méteres labda volt. Mindenhonnan kis mütyürök lógtak, a fürdőszoba esőerdőnek volt berendezve, vagyis túlságosan is extravagáns volt az egész. A konyhapult pedig így nézett ki:

Tizenkét évesen egy haveromnál voltam egy medencés bulin.. Mikor végeztünk levetette a fürdőnadrágját, ledobta azt a fűre, besétált a hűtőhöz, megfogott pár üdítőt és visszajött. Az anyja végig nézte, szó nélkül.
Egy csomó régi órát láttam a lakásukban.. Mármint sokat, nagyon sokat, de egyik sem működött.. A srác csak annyit mondott, hogy reméli, hogy senkinek se mondom majd el a titkát. Nem mertem visszakérdezni, hogy mégis mire gondol..