Minden szülő sikeres életet szeretne gyermekeinek, emiatt pedig olyan dolgokra tanítják, melyek szerintük helyesek. Sajnos ilyenkor hibákat vétenek, és olyan dolgokra bíztatnak, melyek valójában nem, hogy hasznosak, hanem sokkal inkább ártalmasak.
Most nyolc olyan rögeszmét, gondolatmenetet gyűjtöttünk össze, melyeket jobb, ha teljesen figyelmen kívül hagysz!
 
A boldogságot ki kell érdemelni.

A boldogság olyan természetes, mint pl. a fájdalom, szomorúság, nevetés, így minden egyes ember számára elérhető. Nem kell gazdaggá, családanyává/apává válni azért, hogy boldog légy. Mindenki a maga módján találja meg azt.
Mindig hallgass a felnőttekre, mert azok okosak és tapasztaltak.. 

Természetesen illik meghallgatni, fontolóra venni tanácsaikat, de nem szabad vakon követni azokat. Legyen meg a saját véleményed, és ne félj hangoztatni azt!
A kedvességedet egyszer majd visszafizeti valaki.. 

Azt kapsz, amit adsz, nem igaz? Persze a valóéletben ez egyáltalán nem így van.. Ne legyenek hamis elvárásaid az élettől!
Feleség = ügyes szakács és takarítónő 

A társadalmi elvárások legtöbbje ma már nem állja meg a helyét. Nem baj az, ha a párod nem egy mesterszakács! Ráadásul manapság nem árt, ha a férfiak is megtanulnak egyet-s-mást a konyhában, hiszen egyre inkább eltűnőben vannak a nemekre bontott felelősségek!
Légy “normális” és alkalmazkodj a tömeghez 

Gondolunk itt mind az öltözködésre, viselkedésre, hobbikra, zenei és más művészeti stílusokra. Ne hagyd, hogy mások mondják meg mit élvezz, csinálj!
A “normális” emberek mindent megesznek a tányérról. 

Nem lenne szabad kényszeríteni a gyerekeket arra, hogy mindent tüntessenek el a tányérról.. Ha úgy érzi, hogy jól lakott, akkor a további falatok ártalmasok lehetnek.
Mindig kerüld a konfliktusokat 

Ha nem mártod bele magad, akkor a probléma előbb-utóbb megoldódik, nem igaz? Nos, ez egy téves gondolatmenet, mindenkinek tudnia kell kiállni igazáért, még akkor is, ha ezzel másokat sértünk meg!
Drága holmik = sikeres élet 

Attól, hogy valaki nagy lakásban, márkás ruhákban és drága kocsival jár, még nem jelenti azt, hogy sikeres. A sikert mindenki saját magához mérje!