Persze igen gyakori még mindig, hogy egy felkapottabb sláger lesz a film hangulatának a megteremtője. Lássuk, mely a hat legismertebb filmzene!
1) Vangelis – Tűzszekerek (1981)
A küzdelem, remény, hit zenéje testesíti meg a Tűzszekerek betétdalát, melyet a híres görög zeneszerző komponált. Művét egy Oscar díjjal jutalmazták a legjobb eredeti filmzene kategóriájában az 1982-es díjátadón.

2) Nino Rota – Keresztapa (1972)
Minden férfi szerint ez egy alapmű a nemük számára. Lássuk csak milyen címeket nyert a filmzene, melyet Nino Rota komponált. 1973-ban BAFTA és Golden Globe-ot, 75’-ben Oscar-díjat nyert a Keresztapa filmekkel.

3) John Williams – Star Wars (1977)
A mindenki kedvence Csillagok Háborúja sem maradt alul a híres zenéket illetően. Amint felzendül a muzsikája, mindenkit egy nosztalgikus érzés kerít hatalmába. A John Williams komponálta remekmű Oscar díjat és Golden Globe szobrocskát is kapott. Mindeközben bekerült a Grammy hírességek csarnokába is.

4) James Horner – Titanic (1997)
A Los Angeles-i születésű James Horner szerezte a nem csak nők kedvence, Titanic zenéjét. Előbbi zenedarabjai már kaptak Oscar jelölést azonban a Titanic hozta meg a várva várt sikert. Oscar díj mellett Golden Globe-ot is hozott a filmnek.

5) John Williams – Cápa (1975)
John Williams nem csak díjakkal tarolt a zenei/filmes pályáján, de a köztudatba is ismertté tette a Cápa film zenéjét. Mindenki tudja annak a híres jelenetnek a dallamát. Oscar és Golden Globe is járt a nézőközönség elismerése mellé. A filmben szerzett zenéket többször is kiadták CD-n.

6) Hans Zimmer – Az oroszlánkirály (1994)
A többszörös jelölt – tízszer jelölték összesen – és Oscar díj nyertes Hans Zimmer szerezte a gyerekek kedvence, Oroszlán király zenéjét. A legjobban hangszerelt kísérőzene kategóriában még a Grammy díjat, majd később a Golden Globe-ot is megszerezte. A BAFTA díjra is méltón pályázhatott.

Híres színészek, akik a közelmúltban haltak meg

 
(Forrás: Filmezzünk)
//bluegirl//
The post A 6 leghíresebb filmzene, amiket bármikor újra tudnánk hallgatni appeared first on Top Pont.