A jó minőség mindig megfizetetlen? Tartja a mondás, hogy ami olcsó az mindig rossz, de ami drága nem mindig jó. Hát ez a kis szállóige teljesen igaz a fürdőszoba csempe esetében is. De azt is megsúgjuk, hogy ez miért lehet ez igaz ebben a kategóriában.

Azt, hogy egy csempe milyen minőségű egy nem szakavatott szemnek nagyon nehéz megállapítania. Egy elektronikai cikknél sokkal egyértelműbb a hétköznapi ember számára is, hiszen mindennapi használati tárgyról van szó, de egy burkolatot nem szokott mindenki, percenként fogdosni, vizsgálgatni. Ha egy telefon jó, az nagyon hamar kiderül. Ha egy buroklat jó minőségű, az a legelején maximum abból derülhet ki, hogy a minta rajta igazán részlet gazdag. De az, hogy mennyire tartós az anyag, az csak évekkel később derül ki.

De akkor hogyan lehet megállapítani, hogy nem vernek át? Honnan tudhatja egy vásárló, hogy nem rossz minőségű terméket sóznak ránk nagyon drágán. Az a helyzet, hogy erre a válasz az, hogy szinte sehonnan. Egyetlen egy esély van erre, hogy rá kell keresni a márkanévre, és ha több helyen hasonló áron találja meg az ember, akkor elég valószínű, hogy annak az az ára, de minőség még így sem garantált.

A fürdőszoba csempe kiválasztásánál a vásárlónak muszáj lesz rábíznia magát a szakértőkre. Az erre legalkalmasabb hely Budapesten, de lehet hogy egész Magyarországon is a Mediterrán Kerámia. Profik és pontosak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük