Az evolúciónak köszönhetően sok faj különböző módszereket talált arra, hogy megvédje magát a külső fenyegetésektől. Néhányan figyelmeztető színekbe bújnak, ha ragadozókat látnak, míg mások hamisíthatják személyazonosságukat. Ha már az önvédelemnél tartunk, vessünk egy pillantást egy olyan lényre, aki megtalálta a módját, hogy “rejtve” maradjon!
 

A neve ellenére az indiai levélszárny ( Kallima paralekta ) Indonéziában honos. Ezek a lepkék álcázás magukat, mint egy holt levelek , amikor becsukják a szárnyukat. Trópusi erdővidéken élnek, és különböző színekben kaphatók, beleértve a szürkét, a barnát, a vöröset, az olajzöldet és a halványsárgát. Szárnyuk árnyékolása utánozza a levelek jellemzőit, mint például a középső szár és a levélnyél. Az árnyékolás gyakran tartalmaz olyan foltokat, amelyek hasonlítanak a penészre vagy az elhullott leveleken növő egyéb gombákra . A virágnektár fogyasztása helyett az indiai levélszárny inkább a korhadt gyümölcsöt fogyasztja.

Amikor a pillangó fenyegetve érzi magát, szorosan összehajtja szárnyát, hogy a ragadozóknak azt a benyomást keltsék, hogy ez egy egyszerű levél. Minden pillangónak megvan a maga egyedi színezése és mintázata, amelyek kissé különböznek egymástól.

Elsősorban buja trópusi erdőkben él, ám ismert, hogy alkalmanként kiszállt a régiójából. A száraz évszakban a pillangó barnává válik, és az esős évszakban színei mélyebbé és sötétebbé válnak. Legfeljebb 3 hüvelyk szárnyhosszúságú. A pillangó napjait általában fákon vagy növényeken pihenteti.

A madarak gyakran vadásznak az indiai levél pillangóra. A pillangó kiszámíthatatlan mintával repül, hogy elkerülje a ragadozót, és egy fára vagy levél halomra szálljon le, hogy elrejtse. A leszálláskor a pillangó felhajtja szárnyát, és továbbra is megáll, hogy belekeveredjen a levelekbe. Ha a ragadozó túl közel áll a pihenő pillangóhoz, akkor repülni fog. A pillangó gyors és szokatlan repülési mintái gyakran megzavarják a madarat, és lehetőséget adnak a pillangó számára a meneküléshez. A pillangó általában elkerüli a szabadban repülést, kivéve, ha erre szükség van.

Amint széthajtja az összetapasztott szárnyakat, kiderül, hogy nem egy levelet, hanem egy gyönyörű pillangót látunk.