Összegyűjtöttünk 8 olyan játékot, melyekkel nagyon óvatosan kell bánni, hogy kárt ne tegyen a gyermekben.
8. Propelleres játékok

A helikopterek és más propelleres játékok elsősorban a tinédzsereknek készülnek. A fiatalabb gyermekek nem tudják olyan óvatosan kezelni az efféle játékokat, így könnyen megsérthetik magukat velük.
Tanács: Olyan propelleres játékokat válasszunk, amik puha műanyagból készültek, így a forgó propeller nem tud ártani a gyermek egészségében.
7. Játék orvosi készlet

A gyermekek mindent kipróbálnak magukon vagy társaikon, még, ha játék készletről is van szó. Így az „orvosi játék” végződhet akár apró részek orrba szorulásával, vagy akár lenyelésével. Nem is beszélve a veszélyes vágó eszköz szerű játékok és játék gyógyszerek okozta problémákról.
Tanács: Csak olyan orvosi játékszettet vegyünk, melyek nem tartalmaznak apró részeket, vagy orrba-, szájba vehető eszközöket.
6. Úszógumik, karúszók

Az úszógumik és karúszók sosem garantálnak teljes védelmet a gyermekeknek a vízben, hiszen bármikor kicsúszhatnak belőle. Továbbá egyes darabok összetevői bőr irritációt is okozhatnak, nem beszélve a karcinogén összetevőkről.
Tanács: Fél óránál többet ne legyen a gyermeken a karúszó vagy úszógumi, és tökéletes méretet válasszunk, sose vegyünk nagyobbat!
5. Elemes játékok

A lapos kör alakú elemek a gyermekek számára igen nagy veszélyforrások, hiszen lenyelhetőek, akár csak a cukorkák. Csakhogy a bennük lévő lítium mérgezést és belső égési sérüléseket is okozhat.
Tanács: Csak olyan játékot vegyünk, melyek elemei műanyag panel mögé vannak rejtve és szorosan csavarral rögzítettek.
4. Játék pisztoly

A gyermekek sokszor nem tartják be a megfelelő távolságot, ha vízi pisztolyról van szó, így könnyen sérüléseket okozhatnak a társaiknak. Valójában bármilyen tölténnyel is történjék is a használat, akár víz vagy puha golyók, veszélyes feji sérüléseket és szem sérüléseket tudnak okozni.
Tanács: Olyan pisztolyt vegyünk a gyermekeknek, melyek védőszemüveget is tartalmaznak.
3. Mágneses játékok

Ez a közkedvelt mágneses játék sokszor már három éves kortól is ajánlott, de valójában 14 év felettiek számára készítik. Mivel könnyen lenyelhető, akár több darab is egyszerre kifejezetten káros a gyomorban a köztük ható erős mágneses kötődés.
Tanács: Olyan mágneses játékot vegyünk, melyek műanyag védelemmel vannak ellátva.
2. Lufi

A lufi örök kedvenc marad a gyermekek számára, de valójában kevés olyan gyermek létezik, aki ne ijedne meg, ha szétdurran egy lufi. A kisbabák számára könnyen lenyelhetőek a szétrobbant darabok, ezért 8 éves kor alatt nem ajánlják.
Tanács: Ne vegyünk olyan lufit, melyek illata erős, illetve mindig csak az adott méretre fújjuk őket és ne nagyobbra, így a kidurranás esélye kisebb.
1. Fidget spinner

A spinner egy része okozhat sérüléseket a használata közben. Az esetlegesen kilazult, majd kiesett alkotó elemei lenyelhetőek kis méretük miatt. Sok amerikai iskolában használatát betiltották a törvény által, ugyanis a gyermek koncentráló képességét csökkentik.
Tanács: Cserélje le a gyermek spinnerjét valami olyan kézműves tevékenységre, mely nem csak lefoglalja, ahogy ez a játék teszi, hanem fejleszti is az agy motoros képességeit.
15 elképesztő hiba, ami a munkájába került a kivitelezőnek

(Forrás: Brightside)
//bluegirl//
The post A valaha volt 8 legveszélyesebb gyerekjáték appeared first on Top Pont.