Íme néhány csodálatos történet olyan hollywoodi csillagokról, akik egy véletlennek köszönhetik, hogy ezen a pályán kötöttek ki.
1) Harrison Ford

1964-ben Ford Los Angelesbe utazott, hogy rádiós bemondóként szerezzen munkát. Ugyan ez nem sikerült neki, de ennek ellenére Kaliforniában maradt, s végül leszerződött a Columbia Pictures Új Tehetség-programjába, aminek értelmében 150 dolláros heti fizetségért statisztált filmekben. Ford állása ácsként élete legnagyobb szerepéhez juttatta. 1975-ben George Lucas szövegfelolvasásra kérte fel a Csillagok háborúja szereplőválogatásain a szerepekre jelentkező színészek partnereként. A meghallgatásokon Steven Spielberg felfigyelt rá, mennyire illik Fordra Han Solo szerepe, így meggyőzte Lucast, hogy adja neki a feladatot, ami végül meghozta a hírnevet a színész számára.
2) Brad Pitt

Mielőtt sikeres lett, többek közt sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét. Az el Pollo Loco nevű étteremláncnál dolgozva még csirkekosztümben is feltűnt az utcán. Az 1980-as évek végén olyan népszerű televíziós sorozatokban kezdett szerepeket kapni, mint a Dallas, 21 Jump Street, Growing Pains és Head of the Class. Ridley Scott felfigyelt a fiatal srácra, és szerepet ajánlott neki a Thelma és Louise (1991) című filmjében, aki ezután lassan, de biztosan elindult a filmcsillagok útján.
3) Liam Neeson

A másik nagy változás Liam pályafutásában Steven Spielberg nevéhez fűződik, akinek felesége közbenjárásával megkapta Oskar Schindler szerepét, a Schindler listája (1993) című filmeposzban. Spielberg a szerep érdekében ugyan kezdetben sikertelen hízókúrára fogta Neesont, azonban végül a színész karcsún is nagyszerű alakítást nyújtott és a filmre Oscar-díjak záporoztak. Liam tehát egy csapásra sztár lett és következhetett egy romantikus film, méghozzá Walter Scott klasszikus regényéből, a Rob Roy, természetesen Liammal a címszerepben.
The post 10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet appeared first on Top Pont.